Sončni kolektorji

Ponudba

Kako deluje solarna energija?

Sončni kolektorji

Načeloma obstajata dva načina uporabe sončne energije: kot toplotno energijo in kot električno energijo. Solarna toplotna instalacija je sestavljena iz vrste kolektorjev, ki so nameščeni na strehi zgradbe. Ti kolektorji so sposobni absorbirati sončno sevanje in ga spreminjati v toploto, vročo vodo ali oboje. Rešitev za električno energijo se imenuje fotovoltaika. Takšen sistem je sestavljen iz vrste plošč, ki vsebujejo veliko vsebuje veliko število polprevodniških silicijevih celic, ki sončno sevanje spremenijo v električno energijo.
Tretja rešitev je kombinacija obeh tehnologij, ki omogoča popolno samozadostna oskrbo z energijo.

Toplotna sončna energija

Te rešitve vam omogočajo toplo vodo, ogrevanje ali oboje hkrati v istem sistemu. Princip delovanja je zares enostaven. Dejanska skrivnost je v tem kako te rešitve narediti karseda učinkovite. V osnovi je toplotni solarni sistem sestavljen iz enega ali večih kolektorjev, ki so nameščeni npr. na strehi stavbe. V teh kolektorjih se voda segreva v sistemu cevi in se pretaka v zalogovnik, kjer se skladišči pripravljena za uporabo v procesu priprave tople sanitarne vode ali za ogrevanje. Enostavno, učinkovito in zastonj.

Sončna električna energija

Sončna električna energija se imenuje fotovoltaika. Je učinkovit in 100% čist način pretvarjanja sončnega sevanja v električno energijo. Sončni kolektor je sestavljen iz velikega števila, iz fotovoltaičnega materiala izdelanih sončnih celic, ki sončno sevanje neposredno spreminjajo v električni tok. Ta tok je mogoče uporabiti za napajanje katerekoli električne naprave v hiši, pa naj bo to svetilka, pralni stroj, televizijski sprejemnik, osebni računalnik, itd ... Če vaša fotovoltaična instalacija proizvaja več električne energije kot je vaše gospodinjstvo lahko porabi, je mogoče presežno energijo speljati v javno električno omrežje, kjer lahko s tem zaslužite denar ali pa od vašega dobavitelja prejmete ustrezno zmanjšan račun za električno energijo.

Vsebine na spletni strani so informativne. Za morebitne napake ne odgovarjamo. Za natančen izračun ponudbe nas kontaktirajte. kontaktKontaktni obrazec facebookFacebook googleGoogle+ Brezplačni telefon: 080 87 88 © Mežnar d.o.o. - varcevanjeenergije.com 2013 izdelava: iti.si